شیره خرما
شیره خرما؟! فواید شیره خرما! خواض شیره خرما!چگونه شیره خرما راتهیه کنیم؟
شیره خرما
شیره ها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می گردند.
از جمله این شیره ها، شیره خرما می باشد.
در بسیاری از استان های کشورمان، از شیره خرما به جای شکر در پختن حلوا استفاده می کنند.
همچنین خوردن «شیر برنج با شیره»، «برف با شیره»، «شیر با شیره» و «ارده با شیره» در زمستان از عادات غذایی مرسوم مردمان بسیاری از شهرهااز جمله :همدان، تبریز، اراک، اردبیل و… است.
خواص شیره خرما
شیره خرما جایگزین مناسبی برای مواد شیرین کننده تصفیه شده است.
از طرفی این ماده ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
آهن طبیعی موجود در شیره خرما، باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود و در نتیجه خطر بروز کم خونی را کاهش می دهد.
علاوه بر آهن، سرشار از پتاسیم و منگنز است.
مصرف آن هنگام صبح با صبحانه یا شیر ولرم، باعث فعال شدن سلول های عصبی می شود.
شیره این میوه، تسکین دهنده دردهای روماتیسمی است. به راحتی هضم می شود و انرژی زاست.
ناراحتی های گوارشی را برطرف می کند و باعث ایجاد کلنی های باکتری های مفید در روده ها می شود.
فیبر موجود در آن مانع از یبوست می شود.تقویت کننده قلب است و غنی از کلسیم بنابراین برای تقویت استخوان مفید است.
برای تقویت بینایی مفید است و سموم را از کبد دفع می کند
و برای درمان گلودرد، تب و سرماخوردگی مفید است.
شیره خرما همان خواص خرما را دارد.
حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده ی صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و
در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می شود.
شیره خرما، تسکین دهنده ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.
بهترین نوع مصرف شیره که برای همه ی مزاج ها مناسب می باشد،
این است که شیره را با سرکه بجوشانید و محصول نهایی را که «سرکه شیره» نام دارد با کاهو بخورید و نهایت لذت را از خوردن این معجون ببرید.
خواص شیره خرما
مواد غذایی زیادی وجود دارند، که باعث چاقی کل بدن می شوند.
اما تعدادی از مواد غذایی نیز وجود دارند. که فقط صورت انسان را چاق می کنند.
یکی از موثرترین روش های چاق شدن صورت خوردن خرما یا شیره خرما است.
بسیاری از افراد از لاغری صورت خود ناراضی هستند و به دنبال راه هایی برای چاق شدن صورت خود می گردند.
چاق شدن صورت بیشتر از همیشه زمانی اهمیت می یابد.
که یک خانم قصد دارد در عکس های عروسی خود ، چهره زیباتری داشته باشد.
در این مواقع معمولا بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن مورد نظر است ، که برای نیل به این منظور خوردن خرما توصیه می شود.
روزانه چند عدد مغز بادام ، پسته ، یا فندق را با چند عدد خرما بدون هسته مخلوط کرده و به صورت خمیر درآورید و میل کنید .
از شیره خرما می توانید به جای خرما در این مخلوط استفاده کنید.
شیره خرما نیز همچو دیگر شیره ها انرژی زا بوده، که در مواقع ضعف بدن و کمبود انرژی بهترین جایگزین محسوب میشود. موارد مصرف غذایی آن از جمله: “شیر با شیره”، “ارده با شیره”، “شیربرنج با شیره”، در نواحی مختلف کشور است.
روش تهیه شیره خرما
شیرهی خرما به دو روش صنعتی و سنتی تهیه میشود.
روش صنعتی
در روش صنعتی به کمک آب و اعمال حرارت، مواد جامد محلول در آب میوهی کاملاً رسیده ارقام مختلف نخل خرما به نام علمی Phoenix dactylifera از خانواده Palmacea به دست میآید.
شیره خرمای صنعتی در زمره صنایع تبدیلی خرما به شمار میرود.
شیره خرما همچنین به صورت سنتی از میوه خرما استحصال میگرددکه از روی هم انباشتن خرما در محلهای خاص نگهداری خرما حاصل شده و پس از تصفیهی جزئی، بسته بندی میگردد.
شیرهی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعدهی صبحانهباعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود .
روش سنتی
برای تولید شیره خرما به روش سنتی، سه شیوه وجود دارد:
1- شیوه جوشاندن (روش گرم):در این شیوه تولید، خرما در دیگهای سر باز قرار داده شده و به اندازه وزن میوه به آن آب اضافه میشود.
مخلوط آب و خرما حرارت داده میشوند تا شیره در آب حل گردد .
حرارت را تا حدی که شیره به غلظت مورد نظر برسد ادامه میدهند
و در نهایت با قطع حرارت مخلوط را صاف نموده و شیره را در ظرفهای پلاستیکی یا حلبهای فلزی پر کرده و تفاله باقی مانده را نیز به مصرف دام میرسانند.
2- تهیه شیره در حوضچههای سیمانی (روش سرد):
خرما را در حوضچههایی که 1 الی 5/1 متر از سطح زمین بلندتر است و مخصوص عملیات شیره گیری ساخته میشود، میریزند.
خرماها در اثر نیروی وزن به هم فشار میآورند و شیره از سوراخی که در ته حوضچه تعبیه شده است خارج و جمع آوری میشود .
این نوع شیره طبیعی بوده و به آن شیره خرمای طبیعی میگویند.
حوضچههای سیمانی را نیز در زبان محلی مدبسه مینامند.
3 – تولید شیره خرما به طریقه حصیر:در برخی نواحی جنوب کشور مانند میناب، به جای حوضچههای سیمانی،
خرما را در محفظهای که از برگ خرما به صورت سبد حصیری درست شده است میریزند
و در اثر فشار خرماها بر روی همدیگر شیره آن از منافذ حصیر خارج میشود.
و در آخر مطلب شما میتوانید برای تهیه شیره خرما بصورت عمده با ما در تماس باشید.