قیمت ارده فله
ارده
ارده یا طحینه خوراکیست که از دانههای کنجد تفت داده شده و کوبیده شده بدست میآید.
از ارده در آشپزی لبنانی، ارمنی، یونانی، ایرانی، ترکی، عراقی، مغربی و بلغاری استفاده میشود.
ارده به تنهایی به عنوان چاشنی یا به بخش اصلی حلوا ارده، حلواشکری، بابا غنوج و حمص استفاده میشود.
چگونه از ارده استفاده کنیم:
ارده خود به تنهایی یک مادهٔ غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده را به طرق مختلفی میتوان مصرف نمود.
میتوان آن را بصورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد یا مواد شیرینی از قبیل:
عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه نمود.
مردم از ارده غذایی به نام اشکنه ارده تهیه میکنند. روش تهیه آن بدین صورت است که مقدار یک یا دو قاشق غذاخوری ارده،
مقداری روغن (ترجیحاً حیوانی)، و مقدار لازم نمک و فلفل داخل ظرفی ریخته،
به اندازه یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و به آرامی مخلوط میکنند. مخلوط حاصل را با نان تلیت کرده، میخورند.
اشکنه ارده غذای بسیار مناسبی برای وعدهٔ سحری میباشد.
ارزش غذایی ارده در هر 100 گرم
|
|
---|---|
انرژی | ۲٬۴۸۹ کیلوژول (۵۹۵ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۲۱٫۱۹ g |
چربی | ۵۳٫۷۶ g |
پروتئین | ۱۷٫۰۰ g |
آب | ۳٫۰۵ g |
ویتامین آ | ۶۷ IU |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۱٫۲۲۰ میلیگرم (۹۴٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۴۷۳ میلیگرم (۳۲٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۵٫۴۵۰ میلیگرم (۳۶٪) |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۶۹۳ میلیگرم (۱۴٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱۴۹ میلیگرم (۱۱٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۹۸ میکروگرم (۲۵٪) |
ویتامین ب۱۲ | ۰٫۰۰ میکروگرم (۰٪) |
کلسیم | ۴۲۶ میلیگرم (۴۳٪) |
آهن | ۸٫۹۵ میلیگرم (۷۲٪) |
منیزیم | ۹۵ میلیگرم (۲۶٪) |
منگنز | ۱٫۴۵۶ میلیگرم (۷۳٪) |
فسفر | ۷۳۲ میلیگرم (۱۰۵٪) |
پتاسیم | ۴۱۴ میلیگرم (۹٪) |
سدیم | ۱۱۵ میلیگرم (۵٪) |
روی | ۴٫۶۲ میلیگرم (۴۶٪) |
|
ارده و خرما
خواص ارده و خرما شامل برطرف کردن بیماریهای ناشی از غلبه سردی بر بدن، رفع بیحسی، کرختی و خستگی، پیشگیری و درمان کم خونی،
تقویت استخوانها، کاهش کلسترول بد خون، تقویت حافظه، افزایش قدرت یادگیری، تقویت نیروی جنسی و قوای جسمانی میشود.
خواص ارده برای بدن
خواص اصلی انواع ارده، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شوند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، ارده یک چاق کننده و تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می باشد.
منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد.
مزاج گرم و تر دارد و مصلح آن سرکه و عسل است.ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن.
از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.
به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلواارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه شان هم می شود.
دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود و در کشورهای زیادی این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است
و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود .
ارده ، تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
ارده طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن،
جوش زدن در صورت و بدن شان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.
باید گفت که ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند،
چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود بنابراین کنجد و فرآورده های تهیه شده
از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.
ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است
همچنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد. همچنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود .
خرید ارده
شما میتوانید برای خرید ارده و سفارش آن به هر میزان که نیاز دارید و یا اینکه استعلام قیمت با ما تماس حاصل فرمایید
شما برای خرید ارده میتوانید به بخش مشاوره و استعلام قیمت رجو کنید و در صورت نیاز به مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.